Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, γιατί βρίσκεται στη ράχη του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα στον Βύρωνα με την μοναδική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από τον Αργοσαρωνικό και τον Λυκαβηττό έως τα Τουρκοβούνια και την Πάρνηθα, κερδίζοντας επάξια μια θέση στην κατηγορία με τα καλύτερα εστιατόρια με θέα στην Αθήνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, το roof garden του εστιατορίου, απ΄ όπου η θέα είναι κυριολεκτικά ασυναγώνιστη, σας προσφέρει μια πραγματική όαση δροσιάς και χαλάρωσης. Απολαύστε το γεύμα ή το δείπνο σας από νωρίς το απόγευμα και χαρείτε αρχικά το ηλιοβασίλεμα με θέα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Ακρόπολη συνεχίζοντας τη βραδιά σας κάτω από τον γεμάτο αστέρια αττικό ουρανό.
Κυκλάδες, γιατί καθώς ανεβαίνετε τα λιθόστρωτα σκαλοπάτια του εστιατορίου πλημμυρισμένα από τα αρώματα του βασιλικού, του δυόσμου, της αρμπαρόριζας και του γιασεμιού, με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που έχτισαν Σχοινουσιώτες μάστορες με πέτρα από το νησί τους να στολίζει το κατώφλι μας, νιώθετε ότι σεργιανίζετε στα καλντερίμια των Κυκλάδων.
Στον προσεγμένο, άνετο και μοντέρνο εσωτερικό χώρο, το ξύλο, η πέτρα και το λευκό των Κυκλάδων, συνδυάζονται αρμονικά και ανεπιτήδευτα με την τεράστια γυάλινη επιφάνεια που προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, την οποία απολαμβάνετε ανεμπόδιστα ακόμη και από το τελευταίο τραπέζι.
Το μενού του εστιατορίου με την απόλυτη θέα της Αθήνας Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, προτείνει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και συγκεκριμένα κυκλαδικές συνταγές με κρέας ή ψάρι από τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων. Οι συνθέσεις των πιάτων από τους σεφ του εστιατόριου συστήνουν μία μοντέρνα ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων.
Οι Μικροκυκλαδιτες ιδιοκτήτες του εστιατορίου επιβλέπουν προσωπικά τη λειτουργία του εστιατορίου την αυθεντικότητα της παρασκευής των συνταγών, την υγιεινή και κυρίως μεριμνούν για τη φιλοξενία, κληροδότημα της οικογενειακής τους παράδοσης. Προμηθεύονται καθημερινά αγνές τοπικές πρώτες ύλες, κρέατα, τυριά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και εκλεκτά προϊόντα και από άλλες γωνιές της Ελλάδας. Με σταθερή επιδίωξη να προσφέρουν πιάτα πλούσια σε ποιότητα και θρεπτική αξία σχεδιάζουν το μενού τους με φρέσκα υλικά ανά εποχή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη βιολογικής καλλιέργειας φάβα που καλλιεργεί η οικογένεια των ιδιοκτητών στα κτήματά τους στη Σχοινούσα. Πρόκειται για την ποικιλία «κατσούνι», διαφορετική από τη πιο γνωστή ποικιλία «λαθούρι» που συναντάμε στη Σαντορίνη, που αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.