Παιδοδοντία. Προληπτικό πρόγραμμα σε παιδιά 2-5 ετών

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιδοδοντία. Προληπτικό πρόγραμμα σε παιδιά 2-5 ετών Παιδί 0-3 ετών

Paidodontia

Παιδοδοντία. Προληπτικό πρόγραμμα σε παιδιά 2-5 ετών

Koyvelas_NikosΤα παιδιά στην Eurodentica Εξειδικευμενη Οδοντιατρική Φροντίδα, τα θεραπεύει ο Επίκουρος Καθηγητής της Παιδοδοντιατρικής Νικόλαος Σ. Κουβελάς,  ο οποίος τελείωσε το πλήρες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής του πανεπιστημίου TORONTO του Καναδά. Συνδιοργάνωσε την κλινική της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ίδρυσε την EURODENTICA Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα. Εχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΔΕΤΕΑΣ (Οδοντιατρική Εταιρεία Μελέτης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), και της IADH ( International Association for Disability and Oral health).

H Εurodentica Specialized Dental Care, με επικεφαλής τον Επ. Καθ. Νικόλαο Κουβελά, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου παιδιών 2-5 ετών, με την ίδρυση του ιατρείου, πριν από 33 χρόνια. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν σωστή καθοδήγηση από το σπίτι τους, ενημέρωση και εκπαίδευση στο ιατρείο μέσα από παιχνίδι και επανάληψη σε τακτά διαστήματα από την νηπιαγωγό των κανόνων στοματικής υγιεινής.
Με τις κατάλληλες ενέργειες της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και την συμμετοχή του υπουργείου Υγείας, επι δημαρχίας, Εβερτ, απαγορεύθηκαν τα γλυκά στις σχολικές καντίνες. Επι δημαρχίας Αβραμόπουλου, το προληπτικό πρόγραμμα το παρουσιάσαμε στην αρμόδια οδοντίατρο και δημοτική σύμβουλο κα Μαρία Αδαμοπούλου, εγκρίθηκε και οι 36 παιδικοί σταθμοί της Αθήνας με όλα τους τα τμήματα, φιλοξενούνται για κάποιες ώρες στο ιατρείο για προληπτικό έλεγχο και την πρώτη επαφή των παιδιών με την οδοντιατρική.

Το Προλprolhptiko programmaηπτικό Πρόγραμμα (ΠΡΟ- ΠΡΟ)

H διαδικασία του προ-προ διάρκειας 2 ωρών ξεκινά με μία μικρή, 15 λεπτων, παράσταση κουκλοθέατρου, όπου ο «Αντωνάκης μαθαίνει από τον Ζώη και την Χαμογελίνα» (οι ήρωες του οδοντιατρείου μας ), για τα προβλήματα που προκαλεί η τερηδόνα και πως είναι δυνατόν να την αποφύγουμε.Μετά γίνεται ένα παιχνίδι με το χαρούμενο και το λυπημένο δοντάκι, όπου τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν, αντίστοιχες παιχνίδια τροφές, στην μία ή στην άλλη ομάδα, ανάλογα αν κάνουν καλό ή όχι στα δόντια μας και έτσι αποδεικνύουν ότι κατανόησαν αυτό που παρακολούθησαν στην παράσταση του κουκλοθέατρου.

Παιδοδοντία

Ακολουθεί ο οδοντιατρικός έλεγχος κάθε παιδιού, δίνεται ατομική γνωμάτευση στο κάθε παιδί και φεύγοντας παίρνουν ένα αναμνηστικό τσαντάκι δώρο, που έχει οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και αυτοκόλλητα με οδηγίες στοματικής υγειινής.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από τις νηπιαγωγούς, αυτή η διαδικασία κάνει πολύ καλό στα παιδιά, διότι μέσα από την δυναμική της ομάδας και της παρέας στο παιχνίδι,τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο τους κανόνες στοματικής υγιεινής και διατροφής.Είναι σημαντικό οι καλές συνήθειες να μαθαίνονται και να ακολουθούνται από νωρίς, με υπενθυμίσεις από τον παιδικό σταθμό και από τους γονείς, ώστε μαζί με τον απαραίτητο εξαμηνιαίο έλεγχο, να εξασφαλίζεται η στοματική υγεία των παιδιών.

Η Εurodentica Specialized Dental Care, πιστή στις αξίες της, για το λειτούργημα της ιατρικής, επιθυμεί να συνεισφέρει δωρεάν στην πρόληψη μέσα από αυτά τα ειδικά προληπτικά προγράμματα για παιδιά κάθε Τετάρτη πρωί, και είναι διαθέσιμη για αυτές τις συναντήσεις με τα παιδιά μετά από συννενόηση με παιδικούς σταθμούς. Ηδη από 15ετίας ο παιδικός σταθμός «Πρώτο Βήμα», κάθε χρόνο, συνεργάζεται με την Eurodentica για το ΠΡΟ-ΠΡΟ.

Ευχαριστούμε τον Επ. Καθηγητή Οδοντιάτρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαο Κουβελά και επιστημονικό υπεύθυνο της Eurodentica:

ΑθήναΠατησίων 150 & Αγ. Μελετίου, τηλ: 210 8257050-60

ΜαρούσιΑλαμάνας 3&Δελφών-3ος όροφος, τηλ: 210 6195760-1

www.eurodentica.gr